Вхід на сайт

Ел. пошта:
Пароль:

Реєстрація на сайті

Призвіще: Область:
Ім'я: Населений пункт:
    По батькові: Номер телефону:
    Ел. пошта: Компанія:
      Пароль: Посада:
      Повторіть пароль: Рік початку роботи:
      Фото:
      З правилами розміщення об'єктів погоджуюсь

      Забули пароль?

      Вкажіть ел. пошту — ми надішлемо Вам новий пароль для входу
      Ел. пошта:

      Проблема на сайті

      Закрити
      Ваш e-mail:
      (необов'язково)
      Розкажіть нам, що сталось

      LZ_logo_2014.jpg

      _________________.jpgIMG_f8d3a588253a7a1a175141aad3695ac3_V.jpg



      Рада може продовжити мораторій на продаж землі

      16 грудня 2011, 13:49 переглядів: 5813

      Рада може продовжити мораторій на продаж землі

      У Верховній Раді зареєстровано законопроект N 9586 від 13 грудня, який передбачає продовження до 1 січня 2013 року дії мораторію на купівлю-продаж або відчуження земельних ділянок і зміну цільового призначення земель сільськогосподарського призначення.

      Ініціаторами законопроекту виступили голова фракції Партыъ регыоныв у парламенті Олександр Єфремов і нардеп від ПР Григорій Калетнік.

      "Метою законопроекту є внесення змін до ст.ст. 14, 15 розділу X Земельного кодексу Украъни і продовження до 1 січня 2013 року дії мораторію на купівлю-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок та зміну цільового призначення земель сільськогосподарського призначення", - йдеться у пояснювальній записці до проекту закону, розміщеній на сайті Ради.

      У документі відзначається: необхідність продовження мораторію обумовлена тим, що переважна більшість норм Закону "Про Державний земельний кадастр" та нової редакції Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" наберуть чинності саме у 2013 році.

      Запропонований проект передбачає встановити чіткий термін дії заборони на відчуження та зміну цільового призначення земельних ділянок, призначених для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, особистого селянського господарства, а також внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств, а саме - до 1 січня 2013 року.

      Як повідомляв УКРІНФОРМ, 9 грудня Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект закону "Про ринок землі", який може набути чинності 1 січня 2013 року. Водночас мораторій на продаж землі перестане діяти з 1 січня 2012 року.

      Коментарі