Вхід на сайт

Ел. пошта:
Пароль:

Реєстрація на сайті

Призвіще: Область:
Ім'я: Населений пункт:
    По батькові: Номер телефону:
    Ел. пошта: Компанія:
      Пароль: Посада:
      Повторіть пароль: Рік початку роботи:
      Фото:
      З правилами розміщення об'єктів погоджуюсь

      Забули пароль?

      Вкажіть ел. пошту — ми надішлемо Вам новий пароль для входу
      Ел. пошта:

      Проблема на сайті

      Закрити
      Ваш e-mail:
      (необов'язково)
      Розкажіть нам, що сталось

      LZ_logo_2014.jpg

      _________________.jpgIMG_f8d3a588253a7a1a175141aad3695ac3_V.jpg



      Житловий фонд збільшиться за рахунок нового будівництва і реконструкції

      8 червня 2012, 15:00 переглядів: 3825
      Проектом Генплану передбачено збільшення житлового фонду з 60 млн. кв. м до 86,4 млн. кв. м за рахунок як нового будівництва, так і комплексної реконструкції існуючого застарілого житла.

         Передбачені: зміна функціонального призначення частини територій сільськогосподарського, промислового та спеціального призначення під житлово-громадську забудову; розміщення житлового будівництва переважно на правобережній частині міста (69%) та обмеження його обсягів на лівобережжі (31%); підвищення середньої поверховості житлового фонду за рахунок нового будівництва до 9 поверхів, а на вільних територіях та територіях комплексної реконструкції застарілого житлового фонду – до 16-23 поверхів.

         Заплановані реконструкція, ремонт та санація із застосуванням поліпшених планувальних рішень та енергозберігаючих технологій 9-12-16 поверхових панельних житлових будинків.

         Водночас передбачено відселення ветхих та аварійних будинків, а також знесення застарілої індустріальної панельної 5-поверхової забудови (2,05 млн. кв. м). 

         Як зазначив Сергій Броневицький, близько 10 відсотків житла, яке надаватиметься для проживання малозабезпеченим верствам, що перебувають на квартирному обліку, має споруджуватися за бюджетні кошти. Серед пропозицій, що надходять у процесі обговорення проекту Генплану Києва, - повертати місту земельні ділянки, відведені в існуючих мікрорайонах і не освоєні протягом п’яти років. Запропоновано підготувати у складі Генерального плану Києва регламентну частину, яка встановить обов’язкові нормативи забудови міста щодо одночасного створення зелених зон, будівництва шкіл і дитсадків при забудові мікрорайонів.

       

      Джерело:  Комунальна організація «Інститут Генерального плану м. Києва»

      Коментарі